Budapesti fürdők

A főváros világhírű a történelmi nevezetességek mellett a gyógyfürdőiről. A termálforrásokból származó vizek változatos összetételűek és számos betegség esetén kedvező hatásúak. A bőség miatt nehéz kiválasztani, hogy melyik fürdő tudja a legtöbb élményt, vagy szórakozást nyújtani. A budapesti fürdők jelentős számban még a középkorban a török hódoltság alatt épültek, de a város már a római korban is neves fürdőhelynek számított. A török kor jellegzetes fürdőépületeit, mint a Rudas fürdő, a Veli bej fürdője a Király fürdő és a Rác fürdő a legszebb épületekként tartják számon.

palatinus fürdő

A fürdőzés egyre jelentősebb program a külföldről ide látogató turisták számára, és a hazai lakosság is egyre nagyobb számban keresi fel, gyógyulásra és felfrissülésre.

A nevezetes gyógyfürdők mellett szép számban találhatók Budapesten olyan strandfürdők, és olyan modern aquacityk, amelyek a sportolás mellett élmény dús kikapcsolódást is biztosítanak. A JustBudapest.com oldala kiváló tájékozódási lehetőség a legjobb ár-érték arányú program megtalálásához.

Ha a látogatottságot tekintjük alapnak, akkor az elmúlt évek adatai szerint a legfelkapottabb fürdőnek a Városligetben lévő Széchenyi fürdő számít, messze megelőzve a versenytársait. A fürdő nemcsak a nappali fürdőzők körében népszerű, az éjszakai Spa Partykon alkalmanként akár 2000 fő is megfordul a nyári hónapokban.

A számok alapján a Gellért fürdő is jelentős vendégforgalmat bonyolít le, a gyönyörű szecessziós stílusú épületben a vendégek kültéri és beltéri medencéket találnak, emellett modern wellness szolgáltatásokkal rendelkezik.

király fürdő

Az elmúlt években zajló fejlesztések pedig a Paskál Fürdő látogatottságát növelte meg. A fürdők forgalmát természetesen az évszakok, és a hőmérséklet is jelentősen meghatározza. Az elmúlt években a nyári hónapok tartós kánikulai napjain a budapestiek szép számban keresték fel hűsülésre a strandfürdőket, a Római Strandfürdőben, és például a Pünkösdfürdői strandon is megnövekedett a látogatók száma.