Miért bízzuk a beépített szekrény felújítását profira?

  • Propono Magazin
  • Miért bízzuk a beépített szekrény felújítását profira? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Otthon
beépített szekrény felújítása

Míg a komplex gardrób szekrény és a gardróbszoba tervezését és kialakítását érdemes szakemberre bízni, addig az egyszerűbb javítási vagy felújítási munkákat egy ügyeskezű barkács tapasztalattal rendelkező tulajdonos is el tudja végezni. Bizonyos esetekben viszont jobban járunk, ha pofit bízunk meg, aki az egyéb ezermester munkákat is precízen elvégzi.

Miért jó a beépített szekrény?

A beépített szekrény, vagy más szóval gardrób szekrény számos ok miatt előnyös. A beépített szekrény és a szekrény közösek abban, hogy mindkettőt tárolásra használjuk. De míg egy szekrény egy mozgatható, és külön álló elem, addig a beépített szekrény általánosságban fix helyen marad, még a lakók költözése esetén is. Bár a kialakítása alapján szintén lehetnek akár különállóak vagy igény szerint szétszerelhetők is – és kis átalakítással más helyen ismét könnyen beépíthetők. Fontos előnye, hogy a rendelkezésre álló tér legjobb kihasználása mellett biztosít plusz tárolási lehetőséget, másrészt az otthon értékét is növeli.

Beépített szekrény elhelyezése

A beépített szekrények nagyon gyakran az előszobában kerülnek kialakításra, bár a mai modern és esztétikus szekrények az otthon bármelyik részén jól mutatnak, akár a hálószobában, vagy a nappaliban is. A lakások elrendezése és a helykihasználhatósága is különböző. Az előszobai kihasználatlan sarok, vagy az üresen álló kis beugró, falmélyedés is ideális hely egy új, kisebb méretű tárolóhely kialakítására. Sokat spórolhatunk azzal is, ha a szekrényfal oldala a két fal lesz, ilyenkor csak a belső rendszerezőkre és beépített szekrényajtóra kell költeni.

felújított beépített szekrény

Beépített szekrény felújítása gazdaságosan

Gyakori probléma, hogy a meglévő beépített szekrény teljesen megfelel az ízlésünknek, és funkcióban is tökéletes, viszont kisebb problémák miatt felújításra szorul.

Ilyen tipikus problémák például az elromlott zár, vagy ha szorulnak a fiókok, esetleg az ajtajai megvetemedtek. Ezek a kisebb hibák gazdaságosan és gyorsan javíthatók és nem szükséges új beépített szekrényt vásárolni, vagy készíttetni.

Az évek múlása az ajtókon is otthagyja a nyomait: megrepedezhetnek, egy-egy darabka is lepattoghat belőle, akár karcossá válhatnak. Megkophat a fóliázás, amely esztétikailag sem nyújt kellemes látványt.

Mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, ha a felújítás a meglévő bútorfront színe miatt történik. Ilyen esetekben megtartható a vázszerkezete, és a felújítással az ízlésvilágunknak megfelelő, az otthon enteriőrjéhez passzoló beépített szekrényt nyerünk – ez még így is jelentős megtakarítás egy teljesen új szekrény árához képest.

Sajátkezűleg, vagy szakember által

Az apróbb hibák egy ezermester számára általában nem jelentenek problémát, és a munkálatokhoz szükséges eszközökkel és gépekkel is rendelkeznek. Nekik valószínűleg nincs szükségük szakemberre a beépített szekrény felújítása, vagy javítása céljából.

A szakember egyéb ezermester szolgáltatásokat is nyújthat

Az élethelyzet folyamatosan változik, a család is bővül, így mindig újabb bútorokra és plusz tárolási lehetőségre van szükség. Sok asztalosipari vállalkozás a fő profilja mellett egyéb munkálatokat is vállal, például redőny és reluxa szerelést, szaniteres munkákat, nyílászárók javítását, illetve olyan szakértelmet kívánó munkákat, mint a villanyszerelés. Így a beépített szekrény javítás mellett egy füst alatt a többi munkát is precízen elvégzik. Árérték arányban sokkal jobban járhatunk (időben és pénzben), hiszen nem kell további szakembert sem keresgélnünk.