Háztetőn a megoldás: Vákuumcsöves Napkollektor

Vákuumcsöves Napkollektor

Üzemi fürdők, sportlétesítmények, szállodák, panziók, kollégiumok, éttermek, családi házak, lakások melegvíz ellátására és úszómedencék vizeinek melegítésére és fűtés rásegítésre.A NASA által kifejlesztett vákuumcsöves napkollektorral az éves melegvíz szolgáltatási igény kb. 60-70%-a biztosítható az egyedülálló műszaki megoldások révén, rövid megtérülési idő mellett.

A MAZDON típusú vákuumcsöves napkollektor rendszer a besugárzási energiát még a téli felhős időjárás esetén is kiemelkedő hatásfokkal hasznosítja a vákum hőszigetelő képessége és a három rétegű speciális, sugárzást elnyelő bevonat eredményeképpen.

A hőtermelő csőben levő közeget a napsugár energiája rövid időn belül elpárologtatja, és a pára a hőtermelő cső végén elhelyezett dobban kondenzálódik, leadja a begyűjtött hőmennyiséget az áramló fagyálló folyadéknak.

A vákuumcsöves napkollektorok szerelése bármely típusú tetőre egyszerű. Összeállítása elemenként történik. A rendeszer 2 és 3 nm felületű kollektor panelekből, hőtároló tartályból, leringető szivattyűból, tágulási tartályból, elektronikus vezérlésből áll.

Vákuumcsöves Napkollektor

A rendszer kiegészítésekkel alkalmazható a „fűtés-rásegtésre” télen, és az uszodai vízmelegítésre nyáron. Az automatika a téli és a nyári üzemre átkapcsolható.

Ön a takarékosság és a minőség mellett fog dönteni!

Érdekes cikkek:

Energetikai tanúsítvány – Ki tanúsíthat?

Akár, már januárban lehet pályázni településképet meghatározó épületek, templomok, műemléképületek felújítására