Hotel Hungaria City Center néven újul meg a Grand Hotel Hungaria

Hotel Hungaria City Center

Januártól Hotel Hungaria City Center néven, a Danubius tagjaként működik tovább a Grand Hotel Hungaria, mert felbontotta a Best Western lánccal kötött névhasználati szerződését; a szállodát ezzel együtt felújítják – közölte a Danubius Hotels Nyrt.

A közlemény szerint a Danubius szállodalánchoz tartozó szálloda 25 éven át volt a Best Western család tagja. A Danubius az ország legnagyobb szállodáját továbbra is egyik meghatározó tagszállodájának tekinti.

Fodor-Kassai Mónika, a Danubius PR-igazgatója elmondta: a névváltozással együtt a szálloda 136 szobája is látványosan megújul, a jelenleg is folyamatban lévő beruházás értéke szobánként meghaladja az egymillió forintot. A bútorzat, a TV-k, széfek és egyéb kiegészítők cseréjével a szálloda szobáinak csaknem harmada születik újjá – mondta. Az új szobatípus kialakításával a szálloda szeretné növelni piaci részesedését. Tájékoztatása szerint a szálloda tavalyi átlagos foglaltsága meghaladta a 60 százalékot, idén közel 65 százalékos kihasználtságot terveznek.

A Danubius Hotels Magyarország legnagyobb szállodalánca, 23 saját tulajdonú szállodát üzemeltet Magyarországon, köztük a Hilton Budapestet és a Gellért Hotelt, valamint a Gundel éttermet. Emellett többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 szállodának a csehországi Marienbadban, 12 szállodának Szlovákiában és három szállodának a romániai Szovátán.

A Danubius Hotels Nyrt. 2015 harmadik negyedévében 4,156 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 19 százalékkal magasabb az előző év harmadik negyedévinél, az első kilenc hónapban pedig 4,362 milliárd forint volt a nyeresége, ami 59 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A konszolidált, a nemzetközi számviteli standard (IAS 34) alapján készült jelentés szerint a cégcsoport konszolidált bevétele 2015 első kilenc hónapjában 42,15 milliárd forint volt, 4 százalékkal magasabb 2014 ugyanazon időszakához képest. Tavaly a CP Holdings Ltd. kivásárlási ajánlata sikeres volt, a Danubius átadta saját részvényeit a CP Holdingsnak, a BÉT szeptember 25-én törölte a Danubius Hotels törzsrészvényeit a terméklistáról.