Fogfehérítés, avagy a legkedveltebb szépség szolgáltatás a fogászatban

Fogfehérítés

Amennyiben semmilyen fogkrém használatával nem sikerül a fog fehérítésére, bizony érdemes elmenni egy fogfehérítésre, ha bátran szeretnénk mosolyogni. Ez az alkalmazás számít talán az egyetlen olyan fogászati szolgáltatásnak, amely nem az egészség megóvása, helyreállítása végett jött létre, hanem inkább a szépség helyreigazítása miatt.

Fogfehérítés előtt azonban feltétlen szükséges betartani néhány fontos dolgot, (nélkülük nem szabad belekezdeni a fogfehérítésbe). Ilyen fontos teendőnek számít a professzionális szájhigiéniai kezelés, amely során a fogkövek eltávolítására kerül sor, így megszabad az íny is és a fogak is a baktériumoktól. A fogfehérítési beavatkozások előtt mindenképp ki kell cserélni a hibás záródású töméseket is!

A fogfehérítés alkalmával a fogorvos meghatározza a kiindulási fogszínt, majd az eredeti fogakról készít egy fotót, hogy a beteg is lássa a kiindulási állapotot. Ezt követően a fogorvos beteszi a beteg szájába a támasztót (szájterpeszt). Természetesen nem kell attól félni, hogy kitörik az állkapocs, mert nem nyitja túl nagyra a szájat. Ezt követően egy műanyag réteggel vonja be az ínyt, valamint az ajkakat egy különleges krémmel keni be, mindezeket csak egészségügyi okok végett. Mindezek után bevonja a fogakat egy speciális fehérítő anyaggal, majd 10 percen keresztül egy fogfehérítő készülék segítségével megvilágítja a fogakat. Ezt a műveletet kétszer megismétli, majd lemossa a fogakat és fluoriddal fogja bekenni, amely a fogak érzékenységét csökkenti. A fogfehérítés végeztével egy újabb fotó készül, hogy a beteg is lássa a kezdeti kiindulópontot és a végeredményt, valamint a különbségeket.

Fogfehérítés házilag?
Sokan gondolják úgy, hogy egyszerűbb elvégezni otthon a fogfehérítés, mint a rendelőben órákig várakozni. Valóban otthon kevesebb időt vesz igénybe a fogfehérítés, azonban több napon keresztül kell elvégezni rendszeresen a fehérítést, míg a fogorvos a rendelőben rögtön elvégzi egy alkalommal.

Elektromos fogkefe?
A mai modern készülékeknek köszönhetően egy elektromos fogkefe akár 4000 fordulatot is megtesznek percenként, így jóval hatékonyabb eredményt okoznak, mint a kézi fogkefe. Valamint a legújabb generációban már fogkő és egyéb lerakódások eltávolítására is képes lehet, amellyel akár fehérebbé varázsolhatjuk fogainkat. Igaz ez is hosszabb ideig tart (2-3 hét).