Eindhoven látnivalók

Eindhoven a „fény” városa

Hollandia népszerű úti célpont, különösen Amszterdam felkapott, pedig számos városa, mint Eindhoven mindenképp megér egy látogatást. A Dommel folyó partján fekvő város történelmi látnivalókkal, és nívós művészeti és ipari múzeumokkal is rendelkezik, a legtöbb nevezetessége a belvárosában található. Ráadásul Eindhoven saját repülőtérrel rendelkezik, amely fapados repülővel, kedvező áron Budapestről is elérhető. A város Lichstadt-ként is ismert, köszönhetően a Philips elektronikai óriásnak.

Eindhoven fő látnivalói

Hollandia meglehetősen kis ország, viszont a világ legváltozatosabb nemzeti parkjaival büszkélkedhet, ráadásul tavasszal a tulipánvirágzás idején gyönyörű arcát mutatja. Eindhoven Hollandia egyik legnagyobb városa az ország déli felében található, jelentősége 1891-ben a Philips művek megalapításától számítható.

PSV Eindhoven Múzeum

A város híres fociról, hiszen Európa egyik legsikeresebb csapatának a Philips Sport Vereniging (PSV) otthona. A múzeumában futballtörténet híres mezei, és filmfelvételei tekinthetők meg. A látogatók vezetett túrák keretében a stadiont is felkereshetik.

Eindhoven PSV Eindhoven muzem

Szent Katalin templom

A neogótikus stílusban épült templom (St. Catharinakerk) a város központjában, a Városháza közelében található. 1867-ben építették, bár az eredeti épülete a 13. századból származik, amely sokszor esett háború és tűzvész áldozatául. Két gótikus tornya 73 méter magas, de jelentősek a belső térben lévő orgonái és az ólomüvegből készült ablakai.

Eindhoven st catharinakerk

DAF Múzeum

A múzeumban a DAF által gyártott teherautókat és különféle autókat (számos prototípust) lehet megtekinteni, egészen az 1928-as évektől. Láthatók az eredeti irodák, és műhelyek másolatai, ugyanakkor a cég fejlődése az egyszerű termékgyártástól egészen az utánfutóktól a teherautókig.

daf museum eindhoven

Van Gogh falu- Nuenen

Nuenen egy kis falu alig nyolc kilométerre Eindhoventől, amely a világhírű festőről nevezetes. Van Gogh 1883-1885 között itt élt, és alkotott. A falu fő látványossága az új Vincentre, amely a festő Nuenenben töltött idejét állítja a központba.

Eindhoven Van Gogh falu

PreHistorish Dorp

Eindhoven egyik legkülönlegesebb látványossága a PreHistorish Dorp, amely egy őskori falunak a mása. A szabadtéri múzeum hűen mutatja be az őskori ember életkörülményeit (lakásait, és használati tárgyait). Nemcsak gyerekeknek, de felnőttek számára is kellemes időtöltést jelent.

Eindhoven PreHistorish Dorp

Dierenrijk Állatkert

Az állatkert különösen a családdal érkezők számára népszerű attrakció, hiszen itt minden az állatok, és az élővilág szoros kapcsolatáról szól. A gyerekek közel kerülhetnek olyan kedvencekhez, mint a vöröspanda, de az üvegfalakkal elválasztott elefántok, fókák, és olyan nagyvadak, mint a tigris és medve is egészen közelről csodálható meg, ráadásul az állatkertben etetési programok is zajlanak.

Eindhoven Dierenrijk Zoo

Glow fényművészeti fesztivál

Eindhoven a „fény” városa, ezt bizonyítja a novemberben megrendezett Glow fesztivál, amelynek jelmondata „A fény az élet!”. Ilyenkor a világ művészei a város utcáit és épületeit gyönyörű fényárba borítják. Legszebb talán a Szent Katalin templom homlokzatának pazar színű megvilágítása, amely a részleteket külön-külön egyedi színkompozícióval látja el.

eindhoven glow festival

További kirándulási ötletek
Koppenhága látnivalók
Granada látnivalók
Abu Dhabi látnivalók
Bledi-tó
Zürich látnivalók
Münster látnivalók

További utazási ajánlatok
Stuttgart szállodák