Az ablakok méretének növelése

  • Propono Magazin
  • Az ablakok méretének növelése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Otthon
ablak

Egy helyiség hangulatát kis építészeti átalakításokkal is egészen újjávarázsolhatjuk. Nagyon sok megoldás kínálkozik az enteriőrök módosítására és ezek között jócskán találhatunk egyszerűen kivitelezhetőeket és viszonylag olcsókat is.

Az ablakok méretének növelése nem tartozik a legegyszerűbb és legköltségkímélőbb megoldások közé, de nem is a legbonyolultabb és legköltségesebb választási lehetőségünk.

A hatalmas ablakok legnagyobb előnye a térnövelő hatásukból adódik, főleg ha az ablak valamilyen zöldre, például a kertre néz. Hátránya a rossz kivitelezésből és a rossz hőszigetelésű ablakok kiválasztásából adódhat. A hatalmas üvegfelülettel rendelkező terek hatása rendkívül levegős, fényes és üde, emellett azt a hatást kelti az előtte ülőkben, hogy a természet a lábuk alatt hever.

Nagyon lényeges az is, hogy az ilyen hatást hogyan hasznosítjuk a belső terekben is. A legjobb megoldás, ha a kinti hangulatot az ablakos helyiségekben is tovább fokozzuk, például natúr színekkel, minimál, vagy természetközeli bútorokkal és sok növénnyel.

Az ablakok nappali előnye éjszaka inkább félelmet kelt a bennlévőkben, hiszen sokan tartanak attól, hogy valaki belát és ez valóban nem kellemes érzés. Ennek elkerülése érdekében vagy megfosztjuk magunkat a látvány élvezetétől és függönyöket, vagy valamilyen árnyékolókat szerelünk fel, vagy pedig megfelelően színezett, esetleg fóliázott üvegeket helyeztetünk a keretbe.