Hogyan tehetjük biztonságosabbá medencénket

medencefedés - alukov

A vízbefúlások és a csaknem vízbefúlások általában nem úszás közben történnek, hanem amikor a gyerekek a víz közelében játszanak. A balesetek többsége megelőzhető lenne azzal, ha a kerti medencét automatikusan záródó ajtóval ellátott 120 centi magas kerítéssel vennék körül. Vagy olyan fedéllel, hogy ne tudjon beleesni a gyerek akkor sem, ha rááll. Az Alukov professzionális medencefesési termékei erre bizonyosan megoldást kínálnak. Idén a számítások szerint közel 10 gyermek leli majd halálát a nem kellően biztonságosan védett otthoni medencékben, és ez a szám még emelkedhet a medencék árának csökkenésével, népszerűségének további növekedésével.

medencefedés professzionális kivitelezés

– A víz mágikus erővel vonzza a kicsiket. Néha elég egy telefonhívás, vagy hogy a gyerekre vigyázó napozó anyuka egy pillanatra behunyja a szemét, és máris megtörtént a baj.  Sokan csak fóliával vagy más egyszerű tákolmánnyal próbálják meg átvészelni a kritikus kisgyermekes időszakot, de a tapasztalataink alapján állíthatom, hogy ezek korántsem nyújtanak kellő biztonságot.

A gyerekek nem tudják, milyen veszélyei vannak a víznek. De a felnőttek sem mindig mérik fel, milyen veszélyhelyzetek adódhatnak. – Amikor a vízre gondolunk, azt hisszük, hogy a viharos Balatonban halnak meg a legtöbben – oszlathatnánk el egy egy általános tévhitet. Pedig napos időben a strandon vagy vízibicikliről leesve sokkal többen fulladnak vízbe.

medencefedés specialista

De nemcsak a medence veszélyes. Megtörtént már, hogy egy kisgyerek fejjel előre beleesett a nagyszülők udvarában lévő esővízgyűjtő hordóba. Hiába csak félig volt a víz a tartályban, ő olyan szerencsétlenül szorult bele, hogy nem tudott kimászni, és belefulladt. Tehát nemcsak a medencéket, de a kerti tavakat, vizes tartályokat is gyerekbiztossá kellene tenni.