Tenerife TOP 10 Látnivalók

Tenerife

Tenerife Spanyolországhoz tartozó sziget, a legnagyobb a Kanári Szigetek között, amely az Atlanti óceánon helyezkedik el Afrika partjai mellett. A sziget kb. 2034.38 km2 , és 886,033 lakosa van, ami a legnépesebben lakott szigetté teszi a Kanári Szigetek csoportjában.  Tenerife legnagyobb városa Santa Cruz de Tenerife a legsűrűbben lakott település a Kanári Szigeteken. Ez a fővárosa a szigetnek és a közigazgatás feje is. Ez a második legnagyobb település a Kanári Szigetek Las Palmas de Gran Canaria után.

A szigeten található a La Laguna egyetem, amelyet 1792-ben alapítottak. La Laguna város egyébként a világörökség része, akárcsak az El Teide hegy is.

Icod de los Vinos

Spanyolországban az  Icod de los Vinos falu jelentős hírnevét a kiváló borairól, a 16 méter magas “ezeréves” , fokozottan védett sárkányfáiról, és a 15. században épült San Marcos templomról kapta.

icod de los vinos tenerife

La Laguna

La Laguna város 1999 óta a Világörökség része, Tenerife korábbi fővárosa, hangulatos kis utcákkal, és házacskákkal. La Lagunában egymást érik a szebbnél szebb szobrok, a pompás paloták.

la laguna tenerife

Los Cristianos

Los Cristianos a turisták körében  kedvelt két aranyhomokos, igen színvonalas strandján az elképzelhető összes létező vízi sport kipróbálható.

los cristianos tenerife

Los Gigantes

Los Gigantesnél nagy élvezetet jelenthet a bálnák, és delfinek nagy számú megjelenése. Ezért az itt üdülők több alkalommal is találkozhatnak ezekkel a kedves állatokkal. A hely jellemzője a nyugalom, a csend, és a gyönyörű környezet. A meredek tengerparti sziklákhoz hajóval lehet eljutni, a közelükbe érve még világosabb képet lehet kapni arról, hogy mennyire monumentálisak, és gyönyörűek.

los gigantes tenerife

Los Realejos

Los Realejost minden  oldaláról a természet csodái veszik körül. A parton gyönyörű, fekete-homokos strandja az El Socorro.

Los Realejos

Masca

Masca, az “elfelejtett falu” egy romantikus hegyi kisváros ,  itt gyönyörű látvány fogadja az utazót: a sziklák, a szakadékok, az óceán, a hegyvidéki táj, a jellegzetes épületek, és a pálmafák mese szépek és felejthetetlen látványt nyújtanak.

masca tenerife

Playa de las Americas

A Tenerife déli partján található Playa de las Americas az ifjúság Mekkája. Las Americasban megtalálhatóak a teniszpályák, a bowling, és a gokartozási lehetőségek is  a tengerparton szinte minden létező vízi sportra lehetőség van.

Playa de las Americas Tenerife

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz  legszebb látványossága a pálmafás promenádok, bevásárló utcák, az ódon kis utcácskák, sok szép, régi templom mind-mind Puerto de la Cruz szépségét mutatja.

puerto de la cruz tenerife

Vilaflor

Nagyon különleges az  1500 méteres magasságba épült Vilaflor  az ország legmagasabban épült  települése.  A kis falu szinte mindig felhőben van. Klímája és kristálytiszta levegője az asztmás betegek gyógyhelye.  A falu neve magyarul  ”a virágok városa”, ez illik is rá, mert  tavasszal a vadvirágok az egész falut beborítják.

vilaflor tenerife

Teide

Teide  Spanyolország legmagasabb hegye, az ide kirándulók számára  lélegzetelállító kilátás nyílik az egész szigetre. A Pico de Teide tűzhányó a föld harmadik legnagyobb vulkánjának számít,  környező területei  nemzeti parki védelem alatt állnak és az UNESCO Világörökségi címre is jelölték

Teide

Tenerife SzállásBooking.com

Spanyolország nyaralási ötletek
Santa Ponca