Szem alatti karikák eltüntetése: okok, tévhitek, kezelések

  • Propono Magazin
  • Szem alatti karikák eltüntetése: okok, tévhitek, kezelések bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Szépség
szem alatti karikák eltüntetése

A szem alatti karikák sokak életét keseríti meg, hiszen ettől az arc folyamatosan fáradtnak tűnik. Gyakori tanács, hogy aludjuk ki magunkat, de sajnos az igazság az, hogy az alvás ebben ritkán segít. A szem alatti karikák eltüntetése otthoni módszerekkel meglehetősen nehéz feladat, hiszen a vékony bőrt nehéz helyreállítani a házi praktikák segítségével.

A szem alatti karika igen gyakori probléma nem csak az idősebb korúaknál, hanem egész fiataloknál is szemmel látható. Az internetet böngészve számtalan praktikát, csodaszert találhatunk, azonban akinek karikás a szeme, az gyakran tapasztalja, hogy a különböző kencék, szérumok nem váltják be a várt reményeket, a karika a folyamatos ápolás ellenére megmarad.

Tévhitek a szem alatti karikákkal kapcsolatban

Oka a kialvatlanság

Gyakori közhiedelem, hogy a karikákat a kialvatlanság, a fáradtság okozza, és egy kiadós alvás, vagy szabadság alatti feltöltődés segít megszüntetni, eltüntetni.

Táska, karika szinonim fogalmak?

Másik gyakori tévhit, hogy a szem alatti táskák és a szem alatti karikák ugyanazt a problémát jelentik. Pedig a kettő egymással nem azonos fogalom. A szem alatti karikák oka a beesettség: a háttérben több tényező illetve ezek együttes megjelenése is állhat – ezek a könnyárok láthatósága, és a szem alatti szövetek tartós térfogatának csökkenése.

Ezzel szemben a táskák oka többlet, amely bőr és zsírfeleslegből áll. Az is fontos különbség, hogy szem alatti karikák eltüntetése megoldható műtét nélkül, addig a táskáktól csak sebészeti úton például plasztikai műtéttel szabadulhatunk meg.

A szem alatti karikák leggyakoribb okai

A karikák kialakulásának hátterében több ok is állhat, például a fiataloknál az arc felépítése miatt válik valaki erre hajlamossá. Idősebbeknél előbb utóbb bárkinél előfordulhat az arc volumen vesztése miatt. Ráadásul a szem alatt elvékonyodik a bőr, és a mimikai izmok mozgása miatt egyre mélyülő ráncok alakulnak ki.

Szem alatti karikák eltüntetése házilagosan

Sminkeléssel

Az otthoni módszerek közé a profi sminkelés tartozik, korrektor segítségével és megfelelő technikával optikailag viszonylag jó eredmény érhető el a karikák halványításával.

Krémekkel, szérumokkal, maszkokkal

A különböző portálokon gyakran olvashatjuk, hogy életmódváltozással (sok folyadék, megfelelő táplálkozás, elegendő alvás eredményeként) megszabadulhatunk a karikáktól. A kozmetikai termékgyártó cégek folyamatosan újabbnál újabb termékeket dobnak a piacra az életminőség és a bőr jobbá- szebbé tételének ígéretével. A legújabb szemkörnyék ápoló készítmények kifejezetten az érzékeny bőr kezelésére lettek kifejlesztve, értékes hatóanyagokat például kollagént, hialuronsavat tartalmaznak. A rendszeres használatuk segíthet a sötét karikák és a duzzanatok megszüntetésében, és a ráncokat is kisimítja.

Teafilteres hűtőpakolással

Sokan esküsznek a fekete tea csodatévő hatásában, amelyet a sötét karikák ellen lehet bevetni. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy legalább a 10 percre szemeinkre helyezünk egy-egy kihűlt fekete tea filtert.

Gél szemmaszkkal

A hideg gél szemmaszk használata felpezsdítheti a vérkeringést így javíthatja a szemkörnyék vékony bőrőrének színét.

Szem alatti karika eltüntetése tartósan

Orvos esztétikai kezeléssel

Aki hosszú távú megoldást szeretne a makacs karikák ellen, azok számára jó hír, hogy orvos esztétikai kezeléssel már egy-másfél évig is tartós eredmény garantálható, a tényleges hatóidő azonban nagyban függ páciens életkorától, betegségétől valamint az életmódja is befolyásolhatja. A szem alatti karikák ellen bevett módszer a hialuronsavas feltöltés, elsősorban azoknak ajánlható, akik gyorsan, fájdalom mentesen, ugyanakkor szike nélkül szeretnék helyreállítatni az arcuk fiatalosságát, harmóniáját. Az általában ingyenes szakorvosi konzultáción a páciens megismerheti a beavatkozással járó kockázatokat, és képet kap a reális lehetőségekről egyaránt.

Plasztikai műtéttel

Akik számára nem jelent problémát, hogy szike alá vessék magukat, a sajátzsír visszatöltés (arcfeltöltés saját zsírral) ajánlható, amely szintén eredményes technika a karikák megszüntetésére. Ezzel a módszerrel kezelhető a haragos ránc, a nasolabiális redő, és az ajkak is feltölthetők. A beavatkozás előtt a páciens konzultáción esik át, ahol az arcának vizsgálata után dönt a plasztikai sebész a legideálisabb beavatkozásról. Míg az orvos esztétikai kezelések nagyjából 20-30 percig tart, addig a sebészeti beavatkozás egy órát vesz igénybe, és pár órai megfigyelés után térhet vissza a páciens a megszokott életviteléhez.