Szauna építése

szauna

Hova építsek szaunát?

Szinte bárhová! Építettünk már szaunát kertbe, garázsba, pincébe, padlásra, megürült kisszobába, sufniba, fürdőszobába. A szauna lehet önálló épület a kertben, vagy egy fülke a lakásban, de beépíthető egy meglévő helyiség része is függetlenül attól, hogy milyen a formája.

A szauna elhelyezésekor érdemes arra is gondolni, hogy két szaunázás közt a lehűlést elősegíthetjük zuhanyzással, merülődézsába vagy medencébe csobbanással, esetleg a szabadban való elheveréssel egy pihenőágyon. Ezek még télen is jól esnek a 80-90 fokos meleg után.

Ha a hely adottságai engedik, érdemes elhelyezni a szauna mellett néhány kondicionáló gépet is, így komplett fittness programot állíthatunk össze magunknak.

Miből készül a szauna?

Páramentesen szigetelt falú, lambériázott fülke, melyen az ajtó lehet üvegezett, illetve teli biztonsági üveg. A szauna méretének megfelelő teljesítményű finn szauna kályha, mely biztosítja a kívánt hőmérsékletet. Ez a kályha lehet belső-, illetve külső vezérlésű. A kályha teljesítménye a felfűtött légköbméter arányában változik, egy légköbméter kb. 1 KW teljesítményt igényel.

A belső bútorok (padok, fejtámlák, lábrács, kályhavédő, polcok, lámpa) méretét, mennyiségét, elhelyezését szakmai segítségünkkel Önök határozhatják meg.

A lambéria burkolat alapkivitelben finn „A” oszt. 15mm-es lucfenyő lambéria, luxus kivitelben ajánlható még csomómentes afrikai abachi, hemlock, vöröscédrus, illetve nyárfa lambéria.

Mennyibe kerül egy szauna építése?

Mivel családi vállalkozásunk a minimális létszámmal működik, illetve a felhasznált anyagokat közvetlenül a termelőktől szerezzük be, áraink igen kedvezőek, sokak számára elérhetőek. Mivel az ár leginkább a felhasznált anyagoktól, és a beépített bútoroktól függ, pontos árkalkulációt az igények és a helyszín felmérése után tudunk készíteni. Ez a szolgáltatásunk teljesen ingyenes, kiszállási költséget kizárólag Budapest 50 km-es körzetén kívül számolunk fel.

Sokak számára hasznos lehet az, hogy nagyságrendileg már egy egyszerű helyszínrajz, vagy a beépítendő terület méretei után is árat kalkulálunk.