Negatív pénztáregyenleg – mi a teendő?

könyvelő

Ha negatív a pénztáregyenleg, akkor nem a könyvelőnek kell szólni a vállalkozónak. Hanem a vállalkozóknak kell megérteniük, hogy – az előírásoknak megfelelően – a pénzmozgásaikról nyilvántartást vezessenek és akkor egyből észreveszi, hogy mikor van pénzhiánya és egyből intézkedhet. Nézze meg ajánlatainkat, hogy elkerülhesseaz ilyen eseteket.

A könyvelő csak egyutólagos rögzítést végez és nem tud időben szólni, hogy kedves ügyfél ballagj el a bankodba és vegyél ki pénzt a pénztárba, mert különben tagi kölcsönt kell betenni. Akár mennyire is nem akarják a vállalkozók fel kell nőniük a feladathoz, hogy a készpénzkészletükről nyilvántartást vezessenek és tudatában legyenek annak, hogy ezt adott esetben A NAV ellenőrnek be is kell tudni mutatni. Nem véletlen, hogy beépítették az 500 ezer Ft-os bírságolási tételt a nem megfelelő pénzkezelés esetére.

Nem mindíg a könyvelő a hülye ! Van olyan vállalkozó, aki Áfa bevallás napján hozza a számláit, és nem érti meg hogy ha 1000 Ft bevétele van akor nem költhet 5000Ft-tot, na persze ki szeret Áfát fizetni ???. Amikor utólag figyelmeztetem, hogy sok sok a tagi hitel, akkor mesértődik, hogy miért nem szóltam, persze utólag… miután sem a számlákat nem hozzák időben sokszor pedig a könyvelésért fizetendő csekélyke összeget sem fizetik ki.Azt hiszi az én dolgom, hogy az ő pénztárát rendezgessem, de ha nem jó akkor én vagyok az oka. Szerencsére ügyfeleim többsége rendes, ezt hozzá kell tennem. Ha kihivok egy szakembert, mert valami elromlott, akkor rezzenéstenen arccal jól megvág számla nélkűl, pedig neki nem kell ennyi időt a továbbképzésre állandó jogszabályváltozásra, kitöltési útmutatókra fordítani.A technikai fejlesztésről nem is beszélve. Annyira nem védeném őket sem !