Az SZJA változásai

Egyéni vállalkozásnál is van minimális vállalkozási jövedelem-adófizetési kötelezettség, itt is lehet bevallás kiegészítő nyomtatványt kitölteni, úgy, mint a társas vállalkozásoknál.  A kezdés, és az azt követő évben nem kell minimumadót fizetni!

Egyéni vállalkozásoknak is lehetőség van SZJA-t fizetni a kedvezményes, 10%-os kulccsal, ugyanolyan kemény feltételekkel, mint a társas vállalkozásoknál. Keresse cégünket: Könyvelés Budapesten – budapestkonyvelo.com.

Az alkalmazotti minimálbér 69 000,-Ft-ra változott, de 8 órás munkanapra az 50 éves munkavállalónak 86 250,-Ft-ot (munkáltató járulékai: 30 412,-Ft, munkavállaló fizet: 14 231,-Ft) kell adni, csakúgy, mint a 2 évnél több gyakorlati idővel rendelkező szakképzettséget, vagy középfokú végzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalónak.

A 2 évnél kevesebb gyakorlati idővel rendelkező, szakképzettséget, vagy középfokú végzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalónak csak 82 800,-Ft-ot. A teljes járulékot fizető társas vállalkozó és egyéni vállalkozó 69 000,-Ft után fizeti meg a járulékait (összesen 35 415,-Ft-ot + SZJA). Bővebb információ cégünkről: