A jó könyvelő: segít, épít, vezet

könyvelő

KÖNYVELÉS HAVI 15.000 FORINTÉRT!!! Vegye igénybe egy professzionális könyvelőiroda szolgáltatásait! Kft könyvelése már havi 15.000 forintért, aminek eredményeképp nem csak a költségei csökkennek, hanem: friss információi lesznek cége pénzügyi mutatóiról, hogy képes legyen időben megtenni a szükséges lépéseket; mindig tudni fogja, melyek az aktuális teendői, hogy le ne maradjon határidőkről, el ne mulasszon személyes közreműködést igénylő lépéseket megtenni, leellenőrizhesse: mennyi pénznek kell lennie a házipénztárban, bankszámláján, mennyi a kinnlevősége, milyen havi rendszerességgel felmerülő költségekre számíthat, mi várható év végén, más határidő lejáratokkor stb., mert mi ezeket az információkat rendszeresen elküldjük Önnek; rendelkezésre állnak a hatóságok előírta vállalati definitív dokumentumok.

A könyvelés, könyvelési szolgáltatás ezért népszerű. A könyvelő váltásának oka: Amiért a leggyakrabban átjönnek hozzánk a magas szintű könyvelési szolgáltatás igénnyel rendelkező vállalatok, akik hibamentes könyvelést akarnak:

Akut információ hiány! A könyvelő vagy könyvelőiroda nem küld heti jelentést a vállalkozás főbb pénzügyi mutatóiról, ezért ha tudni akarjuk, hogy is állunk könyvelés oldalról nyereség-veszteség, befizetendő-visszaigényelhető áfa, készpénzállomány és egyéb tekintetben is, arról nekünk egy papíros vagy táblázatos kimutatást kell folyamatosan karbantartanunk ráadásul úgy, hogy a számláink a könyvelőnknél vannak. Pedig a kettős könyvelés nem ezt jelenti. A könyvelőiroda nem mellőzheti ügyfelei rendszeres és pontos tájékoztatását! Egy jó könyvelő segít a cégalapítás folyamatában és tanácsokat ad a székhelyszolgáltatás lehetőségeiről is.

Következmények. A könyvelőiroda nem tájékoztat bennünket időben a szükséges lépésekről, így azt az utolsó pillanatokban kockázatos megoldásokkal kell megoldanunk az adott helyzetet, vagy ráfizetünk. Néha lemaradunk határidőkről, mert 1-2 nappal előtte tudjuk meg, mi a teendőnk, amikor éppen mással, elsősorban az üzlettel vagyunk elfoglalva vagy éppenséggel nyaralunk. A könyvelő, könyvelőiroda feladata ugyanis vállalatunk pénzügyeinek adminisztratív rendben tartása.

Könyvelőnk nem készíti el a szükséges pénzügyi-számviteli politikát és a többi szükséges dokumentumot részünkre, ami miatt adóhatósági ellenőrzéskor keményen megbüntetnek.

Könyvelőnk valamit elront, amiért minket büntetnek meg, miközben ő széttárja a kezét, vagy rosszabb esetben megpróbálja ránk kenni a dolgot, hogy ő mondta. De mit is mondott? Neki tenni a dolga, nem mondani. Ha kell, addig nyaggatni az ügyfelet, amíg el nem éri az elfogadott állapotot.

Könyvelőnk nem naprakész a jogszabályok ismeretében, a közelgő szabályozás-változásokban, így minket valójában az ő hibájából (tudatlanságából) kár ér.

A fentieken túl több száz egyéb panasszal találkoztunk 15 éves működésünk során a könyvelés és adótanácsadás területén, miközben hozzánk több százan jöttek másoktól, de mi még egyetlen ügyfelet sem veszítettünk.

Ajánlott cikkek:

Adótanácsadás és könyvelés Budapest belvárosában: akciós ajánlatok