Luxemburg magas bérleti piaca ösztönzi a coliving ügynökségek gyarapodását

  • Propono Magazin
  • Luxemburg magas bérleti piaca ösztönzi a coliving ügynökségek gyarapodását bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Ingatlan
  • Luxembourg

Luxembourgban az ingatlan bérlése még a vastagabb pénztárcával rendelkező nyugati honfitársaink számára sem egyszerű feladat. A kereslet folyamatosan emelkedik, viszont az ingatlanpiac korlátozottsága állandó. Nem véletlenül, hogy Luxemburgban is gomba módra szaporodik azon vállalkozások száma, amelyek a tevékenységük középpontjába a colivinget helyezik, jó példa erre luxemburgi Vauban&Fort.

A coliving tulajdonképpen a lakásmegosztás modern formája, amelyben a hasonló gondolkodású emberek közösen élnek, dolgoznak, és közösségi tevékenységet folytatnak.

Sokak számára Luxemburgban a coliving az egyetlen megfizethető lehetőség, mások azonban tudatosan keresik, és választják. Ha alaposabban megnézzük, mi az oka, hogy a coliving életforma egyre népszerűbb nemcsak világszerte, de a Luxemburgba költöző fiatal szakemberek és gyakornokok körében, azt a következő, évek óta ismert tények mutatják:

Európában, a Nagyhercegségben, a különösen a fővárosban, Luxembourgban a legmagasabbak a bérleti díjak. A lakás, vagy ház megosztása tényszerűen kedvezőbb, mint az önálló bérlés, és további előnye, hogy a bérleti díjon felül a rezsi számlákat is megoszthatja, amely havonta jelentős megtakarítást eredményez. A luxemburgi keresetek nagyon kedvezőek, még a minimálbér is jóval magasabb az EU átlagánál.

Milyen előnyökkel jár a coliving, és különösen az ügynökségen keresztül történő foglalás?

Ha valaki önállóan keres (és talál) önálló bérleményt, akkor azzal szembesül, hogy a lakótársakat a tulajdonos a saját szempontjai szerint választja ki. Ellentétben az ügynökségekkel, ahol meghatározott profil alapján keresik meg az együttélésre alkalmas személyeket. Bizonyos ügynökségek számos háttérellenőrzést is végeznek a jelentkezőkkel kapcsolatosan, például pénzügyi ellenőrzést is, amely alapján szinte biztos, hogy megfelelő háttérrel rendelkező, emellett hasonló életstílusú és érdeklődési körű személyek kerülnek közös fedél alá.

Az sem utolsószempont, hogy a hasonlóság nagyban megkönnyíti a beilleszkedést egy vadidegen környezetben. Hiszen ha megkérdeznének fiatalokat, hogy mi a fő oka, hogy nem próbálnak szerencsét külföldön, illetve miért tértek vissza a korábban a terveikhez képest, nagy biztonsággal állítható, a válaszok között valószínűleg a magányosság és a barátok, valamint az elégséges társas kapcsolatok hiánya szerepel.

A Vaubanfort.lu weboldal segítségével egyszerűen kereshetőek a rövid, vagy hosszú távú igényeket kielégítő albérletek, közösségi megosztáson alapuló lakások és szobák egyaránt. A portálon angol nyelven kereshetőek a legjobb ár-érték arányú ingatlanok régiós és városi szinten egyaránt.