Kétmilliárdos szennyvízcsatorna-beruházás Siklóson

A csatornázottság teljessé, a szennyvíztisztítás a korábbinál korszerűbbé vált Siklóson annak a mintegy 2,1 milliárd forintos szennyvízközmű-beruházásnak az eredményeként, amelynek zárórendezvényét tartották a baranyai városban.

Pozsonyi István projektmenedzser elmondta: a döntő részben európai uniós pályázati támogatásból finanszírozott fejlesztés keretében Siklóson nagyobb kapacitású szennyvíztisztító épült, 19 kilométer hosszan gerinc- és 11 kilométeren bekötővezetékeket fektettek le, megteremtve annak a lehetőségét, hogy a kibővített hálózathoz több mint 1200 háztartás csatlakozhasson.

Marenics János, Siklós független polgármestere kifejtette, hogy a beruházásra a környezet védelme és annak érdekében volt szükség, hogy a mintegy tízezer lakosú, a turizmus és a közigazgatás tekintetében is Dél-Baranya egyik központjának számító város megfeleljen az európai uniós elvárásoknak.
Hangsúlyozta: az, hogy a csatornázottság két év alatt 50-55 százalékról 100 százalékra nőtt, komfortosabbá teszi az emberek életét, növeli az ingatlanok értékét és hozzájárulhat a gazdaság élénkítéséhez, vállalkozások Siklósra településéhez.
A politikus megjegyezte, hogy a városvezetés ciklusokon át összesen tizenkétszer pályázott a szennyvízközmű-beruházásához szükséges összegre, míg végül sikerült azt elnyernie.