Hatékony módszerek a migrén ellen

migrén

Szűnni nemakaró, pulzáló fejfájás, ami váratlanul bukkan fel és akár 2-3 napig is tart – ez a migrén, igazi csapás sok ember számára, ami akadályoz hétköznapi életünkben, munkánkban.

A migrén a gyakran visszatérő panaszok közé tartozik, és képes megkeseríteni az ember mindennapjait. A fájdalom általában erős, lüktető, mellette nem lehet semmi másra koncentrálni. Gyakran a fejfájás mellett más panaszok is megjelennek, mint: levertség, szédülés, fényiszony, látás- és hallászavar. A migrénnek több oka is lehet de nem teljes mértékben tisztázott. Függetlenül attól hogy genetikai vagy más okokra vezethető vissza, tény, hogy nehéz úrrá lenni rajta.

Sok migrénben szenvedő számára hatékony segítséget jelent a fájdalom ellen a visszavonulás és elcsendesedés. A legjobb kényelmesen elhelyezkedni egy sötét szobában, ahol biztosított a friss levegő szabad áramlása. A homlokra helyezhetünk nedvez ruhát. Egyúttal bevehetünk fájdalomcsillapítót is. Sokan masszázzsal próbálják enyhíteni a fájdalmat, illó olajjal dörzsölik be halántékukat, inhalálnak, relaxáló fürdőt vesznek, gyógynövény párlatokat használnak.

Ezek a módszerek mind eredményesnek bizonyulhatnak a már fellépő migrén ellen, azonban érdemes gondolni a megelőzésre is, minek következtében a fájdalom csak ritkán tér vissza, akár teljesen eltűnhet. Figyelmet kell fordítani az egészséges életmódra – rendszeresen sportoljunk, racionálisan táplálkozzunk, kerüljük a stimulánsokat, aludjuk ki magunkat, kerüljük a stresszt, gyakran relaxáljunk és sokat mosolyogjunk.