Eszközök a baba biztonságáért – ezeket a babaeszközöket szerezd be!

  • Propono Magazin
  • Eszközök a baba biztonságáért – ezeket a babaeszközöket szerezd be! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Vásárlás
gyermek elso lepesek

A biztonsági babaeszközök nagyon hasznosak lehetnek több szempontból is. Számodra is megnyugvást nyújthatnak, amikor nem tudsz minden egyes másodpercben rápillantani a babára, de a gyermekednek is biztonságos környezetet biztosít, ahol játszhat, vagy pihenhet. Cikkünkben két ilyen eszközt fogunk bemutatni, amely nem más, mint a babakarám és a légzésfigyelő bérlés során kapott eszköz.

Babakarám

A babakarám tulajdonképpen a baba nappali ketrece, így nem az ágyában van, hanem akár a család többi tagjával, mégis felügyelhető körülmények között. A gyerekek össze-vissza mászkálnak, hiszen rendkívül érdeklődők, és bizony kíváncsiak a lakás minden zugára. Sokszor megeshet, hogy valami olyat találnak, amihez nem szabadna hozzányúlniuk, vagy olyan helyre mennek ahová nem lenne szabad. Ez lehet valamilyen éles vagy törékeny tárgy, vegyszer, de akár le is eshetnek valahonnan.

A babakarám éppen ezért kitűnő választás, mivel használatával biztonságban tudhatod a gyermekedet és képes vagy elvégezni a házimunkákat, vagy ha otthonról dolgozol, akkor a feladataidat. Ezen az elkerített területen belül szabad tere van a babának, egyúttal jól látni, mit művel és ő is láthat téged, így nem érzi magát egyedül.

Babakarám előnyei

A babakarám nagy előnye, hogy úgy rendezheted be, ahogy gyermekednek a legkényelmesebb és berakhatod hozzá kedvenc játékait is. Ha a szoba nagysága megengedi, vegyük meg a stabil, nagy változatot, de még jobb, ha könnyen szétszedhető vagy éppen összehajtható. Ilyenkor ügyelni kell arra, hogy a babakarám falakat összetartó alkatrészeihez a gyermek ne tudjon hozzáférni.

Ha a babakarámot vagy járókát a szabadban állítjuk fel, az aljzatnak a rácsnál oldalirányban mindenfelé nagyobbnak kell lennie, nehogy föld, homok vagy egyéb szennyezés kerüljön be a járókába, mert a babák biztosan megennék, ha hozzáférnek.

Légzésfigyelő bérlés – ezért éri meg

A bölcsőhalál újszülött kortól, nagyjából a baba 1 éves koráig lehet fő veszélyforrás. Sokan el sem tudják képzelni az éjszakákat a légzésfigyelő bérlés során kapott eszköz nélkül. Sok esetben találkozhatunk olyan családdal, ahol a baba születésétől kezdve külön szobában alszik. A gyermekorvosok tapasztalatai szerint a légzésfigyelő bérlés esetén beszerzett eszköz használata ellenére ez rizikótényezője lehet a hirtelen csecsemőhalálnak.

Mivel a légzésleállás típusosan alvás közben következik be, rendszerint zajos, figyelmet felkeltő előzmények nélkül, ezáltal a légzésfigyelő bizonyos esetekben akár életet is menthet, hiszen időben jelez a készülék, ha baj van. Általában egy évig lesz rá szükségünk, ezért érdemes átgondolni, hogy szeretnénk-e megvásárolni az eszközt. Akik úgy gondolják, hogy számukra nem szükséges a termék megvásárlása, számukra nagyon hasznos lehet a légzésfigyelő bérlés szolgáltatás.

Bármennyire is imádod a kicsit, szeretsz vele időt tölteni, mégis szükséged van pihenésre és egy kis lazításra. Ehhez azonban az szükséges, hogy biztonságban legyen a kisbabád olyan eszközök segítségével, mint a babakarám vagy épp a légzésfigyelő bérlés útján beszerzett termék, hiszen csak akkor tudsz nyugodtan pihenni, ha a baba is jól van.